Naše cesta za vítězstvím začala v za pět osm, kdy jsme se probudili po nočním opékáni buřtíkú.

Po nějakých třiceti minutách jsme se ale odpoutali od domovské chaty a přejeli ke Kaře. Nafasovali jsme šifry a pustili se do luštění- rozespalí a utahaní. Už jsme měli zhruba přečtené zadání šifer, když jsme si nechali ujet autobus první vlny.
Naštěstí bylo v druhém autobuse ještě nějaké místo.

Vystoupili jsme na náměstí ve Vrchlabí. Rozhodli jsme se pořádně se do šifer pustit někde v teple, zapadli jsme do přívětivé mexické restaurace, rozložili si na stůl naši kancelář a snažili se luštit. Po asi hodině se nám podařilo rozluštit první šifru - vyšel nám text "osme blovo" o kterém jsme se usnesli, že to znamená osmé slovo, což sedělo s tím, co jsme věděli. V půl jedné jsme zaplatili, a začali courat po městě a hledat nějaká ta stanoviště. Díky práci s mapou se nám povedlo najít hraběcí hrobku s okýnkama a v zámeckém parku i sochu Tušení souvislostí. Při druhém průchodu městským parkem jsme našli cedule s housenkou a s motýlem.

V tu chvíli jsme zjistili, že máme méně času, než jsme si mysleli, a že tři již vyluštěná místa nestihneme. Vyrazili jsme tedy nejkratší cestou k cíli, cestou jsme stihli navštívit jen jedno místo.

I tak jsme do cíle dorazili 13 minut po vyžadovaném čase návratu. Petr a Píďa se proběhli po lese s lyží a puškou v bonusové disciplíně. Krásné navigační schopnosti a rychlost. Holt když chceme, umíme.

Na Kaře jsme se navečeřeli , poslechli si koncert a vyhlášení vítězů a pak jsme šli domů slavit naše slavné prohry, výhra se holt letos nekonala.

Děkujeme Organizátorovi Michalovi, těšíme se na další ročník, kde už snad opravdu dorazíme včas ( třeba pod názvem zase pozdě?). A Družstvo má slíbeno krušný režim - půjde se včas spát a včas vstávat. Na to dohlédnu.

Odkazy:
Minulý ročník - to jsme měli ještě větší zpoždění...
Předminulý ročník...
HOH -Oficiální stránky

Foto členové týmu

Aktualizace: Název Zase pozdě nyní oficiální.